Boxers en behendigheid

Boksschool Rotterdam

Voetenwerk en houding De houding van een bokser is schouder tot heup, hoofd omhoog, hoofd omlaag of een mengeling van beide. Zij zullen hun gewicht (hoofdspanning) controleren door hun hoofdbeweging, tijdens stoten, van plat op het voorhoofd te houden. De benen

De benen zijn niet alleen voor het blokkeren van stoten. Elk been wordt gebruikt voor verschillende technieken. Het voorste been blokkeert soms om de tegenstander op afstand te houden. Het binnenbeen komt meestal naar voren om het lichaam te beschermen, het hoofd, of om te helpen bij het afzetten van een stoot. Het buitenbeen wordt meestal gebruikt als trap, naar het hoofd of om af te zetten. Bitions Veel boksers gebruiken stoten om de tegenstander te controleren; vooral de taille en de nek. Zij zullen op de armen, benen en gewrichten duwen om te proberen de tegenstander te laten bewegen en een stoot te laten maken. De bokser zal geleidelijk zwaarder moeten worden wanneer hij met deze techniek begint, om de tegenstander te dwingen geslagen te worden, in plaats van een lichtere tegenstander het schot te laten maken. Het Hoofd Het hoofd is het belangrijkste instrument in het boksen, zowel offensief als defensief. Om een gevecht te winnen, moet de bokser de controle over zijn gevecht terugwinnen door dichtbij te winnen en de tegenstander af te maken. Het hoofd is het belangrijkste doelwit; daarom moet de bokser een goede hoofdbeweging en snelheid ontwikkelen. De bokser is constant in beweging en trekt zijn hoofd weg van de aanstormende tegenstander.

De Punch Trick De stoot is de meest spectaculaire stoot in het boksen; hij kan een vuurstoot zijn, waarmee een combo wordt gestart om te scoren; hij kan een genadeklap zijn. De bokser moet leren hoe hij de stoot zo moet gooien dat hij niet blokkeert gedurende de hele reeks. De meest eenvoudige stoot is de jab; deze wordt met één vuist geworpen, hoog en laag, waarbij alleen de hand als draaipunt wordt gebruikt. Andere stoten, die nuttig zijn voor deze truc, zijn de kruis-, haak- en uppercut. Dit zijn variaties op de jab, waarbij beweging en het gebruik van één kant van het lichaam als draaipunt wordt gebruikt, om de stoot in de richting van de tegenstander te werpen. Veel voorkomende waarschuwingen: De jab is een listige truc die veel tegenstanders zullen kunnen blokkeren om de reactie van een tegenstander op een alligator of andere schijnbeweging te verzachten. Terwijl het kruis een verwoestende zonde kan zijn na een sterke jab, is het de verdediging die de schijnbeweging in de eerste plaats blootlegde. Zonder goede verdediging, zal er geen manier zijn om de truc te counteren.

De uppercut is een stoot waarmee een bokser het momentum van een gevecht kan veranderen. Door de schouder te gebruiken voor extra kracht, is de uppercut als een slam, waarbij meer gewicht in de stoot wordt gebracht. Let op: het is een zeer krachtige stoot, en een die zeer moeilijk te blokkeren is. Als de uppercut geblokt wordt, zal het effect minimaal zijn. De juiste manier om de uppercut te oefenen is hem langzaam uit te voeren, waarbij je de hand op en neer laat glijden, bijna in een licht opwaartse beweging. Mijn leerlingen hebben problemen met deze stoot omdat ze niet genoeg kracht gebruiken in de stoot. Wanneer ze op volle snelheid bewegen en de stootkussens raken, is de stoot als een slag die een klok die twaalf slaat voorstelt.De pad halen De pads klaarmaken is een fijne kunst. Ik begin de pads door snel de bokshandschoenen te pakken. Ik hou er niet van om de touwtjes van de handschoenen te pakken. Ik vind het gemakkelijker om de  zware zak of de sparringpartner te grijpen. De boksers met wie ik werk hebben ook de neiging om de bokshandschoenen en de bokszakken met een bankschroefachtige greep vast te pakken, klaar om weg te gaan als dat nodig is, maar ook klaar om weer in positie te komen om de stoot te geven.

Met de handschoenen grijp klaar, is het gemakkelijk om de eerste stoot te gooien, of de te gooien stoot, back-punch. Wanneer die eerste stoot landt, gaan we over naar de stootcombinatie. Idealiter voeren we drie tot vijf jabs uit voordat we draaien of naar de volgende stootpositie gaan. Onthoud dat de jab een bereik heeft van één tot twee en een variabel aantal stoten, het is belangrijk om de jab vanuit verschillende hoeken te oefenen om hem goed uit te voeren. De combinatie is genoemd naar de beroemde bokser odorless Junior 1967-1977 die de lichtgewicht en weltergewicht titel won in de meest significante boksruzie in de geschiedenis, de controversiële vechtpartij die een einde maakte aan de carrière van Sugar Ray Leonard. Junior werd geslagen door een arts langs de ring die zijn gevecht met Leonard stopte tijdens de veertien seconden die overbleven in de vier ronde. Junior kreeg ruzie met zijn tegenstander Willie Mucha in de ring, een veel voorkomend probleem tegen een vechter die zijn glans had verloren na te veel harde klappen op het hoofd te hebben gekregen. Senior versloeg Mucha door hem drie keer neer te slaan, een professionele boks controverse. Laten we lenen uit de bokstraditie. De stoot moet de laatste stoot zijn in een combinatie. Elke bokser moet de stoot beschermen door zijn of haar verdediging op het laatste moment rond te trekken, de stoot moet blijven zoals hij werd gegooid.

Lees meer

Personal training

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.