De Amerikaanse Muziekwinkel

Platenwinkel Rotterdam

Platenwinkels zijn een uitstervend ras. Ooit was een platenzaak een plaats waar je een goede plaat kon kopen en mee naar huis nemen om op je platenspeler af te spelen; een soort muziekspeciaalzaak. Vandaag de dag is de Amerikaanse muziekmarkt oververzadigd met muziekkanalen en muziekopties. Het is dan ook geen wonder dat de Amerikaanse muziekwinkel in 1991 voor het laatst zijn deuren sloot.

De plaatsen die nog platenzaken hebben, zoals de muziekscene van New York (en niet te vergeten L.A. en Chicago!), liggen verrassend ver uit elkaar. Elk heeft zijn eigen “muziekscene”, zijn eigen stamgasten en lokale muzikanten om mee rond te hangen. Toch missen beide soorten winkels helaas iets. Een grotere winkel met een vaste hand, zoals een platenzaak in L.A., zou duizenden muzikanten in de plaatselijke omgeving hebben gehouden en zou dus de broodnodige reclame en marketingsteun hebben geboden aan opkomende plaatselijke muzikanten. Een plaatselijke winkel in San Francisco zou de plaatselijke scene levendig hebben gehouden, vergelijkbaar met wat een hotel- of clubeigenaar zou kunnen doen om de stad in leven te houden tijdens slapende jaren.

Natuurlijk, het is niet allemaal slecht nieuws. De muziekscene van San Francisco heeft zijn eigen aspecten die bijdragen tot de aantrekkingskracht ervan: Haight-A Hayesis een hot music street, bijvoorbeeld. Wie iets wil leren over mammoetbomen en Afro-Pop Dynamics doet er misschien goed aan het ortwood-handboek van Mark Funkinos te bekijken. Het Hilton wordt bezocht door een jonger publiek, terwijl het Morrison Hotel misschien oudere joggers aantrekt die op zoek zijn naar een romantische omgeving. Een kamer in een van deze plaatsen kan je in de positie brengen om live jazz, live blues of live country te horen. Hotels en clubs zijn goede plaatsen om dat soort muziek te horen, vooral als je van plan bent om te overnachten. Andere clubs hebben de neiging om DJ’s en live lokale bands, die kan je in de positie van het leuk vinden van een en niet willen de volgende dag terug te komen. Dit is eigenlijk de ideale situatie, omdat het u toelaat om draaiende muzieksmaak en de last van het willen horen van dezelfde nummers over en weer te voorkomen.

scharnieren en dan besluiten om live muziek te gaan zien van een bepaalde locatie. Dit is ook een mooie ervaring, vooral als je naar een club gaat waar je niet bekend mee bent en een geweldige band ontdekt. Zelfs een nieuwe band ontdekt die je helemaal te gek vindt en nog eens wilt horen. De charme van een muziek club en de smalle muziek selectie die meestal krijgt de DJ’s zo veel moeite als het helpt hen, is verloren in de overvolle opnameruimte.Wanneer u uit te gaan naar een club, zul je eerst proeven van de energie van de menigte. Een energieke club is niet noodzakelijk een goede club, maar het is misschien iets aangenamer als de energie hoog is en je je amuseert. Een slechte club is niet per se een slechte club, het is gewoon een moeilijkere ervaring.

Lees meer

LP winkel

  1. Game shop

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.