De kracht van muziek

Muzikanten uit Zeeland

Met onze goedkope en vaste inkomsten, hebben wij ons historisch gericht op het klassieke genre en opgetreden met een klassiek orkest. Maar we zijn ook in staat om ons met enkele andere genres bezig te houden; en we kunnen ook presentaties geven of een onafhankelijk label beginnen, net als Ennio Morricone. Het concept van S. Blok werd geboren en ontwikkeld in de tijd dat Mr. Fredides techno-pop band genaamd Wajad Borat bestond. Fredides en Vai hielpen de band zijn gezicht te redden na een album deal met Pange Gorge. Met de hulp van dhr. Vai bracht de band hun vijfde album uit en halverwege de feestelijkheden voor het vijfde album liet het label zijn naam vallen en ging over op S. Blok. De naam klonk goed en alle leden vonden het goed. En toen veranderde alles omdat Mr. Fredides gedwongen werd pianospeler te worden en Mr. Vai de band verliet. Dat was op goede voet met de andere Wajad leden, maar energiek wilde Mr. Fredides niet meer met Vai werken. Er waren enkele momenten in 1997, toen hij en de heer Vai de opties voor de band bespraken en toen zei een van hen: “Laten we er een drummer bij doen!” En zo werd het idee van S. Blok geboren. Het was zeker een groot risico, maar met de twee muzikanten was het meer dan geslaagd. De heer Fredides vond een drummer die goed paste bij het soort muziek dat gespeeld werd, net zoals de toetsenist die de heer Vai verving hielp bij het invullen van de afwezigheid van de heer Vai en de behoefte aan meer percussie.

“One Day At a Time” breidde de band verder uit met de toevoeging van een andere drummer Dik Evans. Dit snelle drum duo was de perfecte snelle band en drummer duo. Slechts drie maanden later kwam een nieuw lid, Volodymarakethall, bij de band. Deze snelle, maar soulvolle muzikant was een complete professional in de band en zijn krachtige stem hielp om de verslapping in de band op te vangen. De volgende 2 jaar waren een gekkenhuis met tournees en tijdelijke ruimtes. Ze waren overal onderweg, van Zoo TV tot Sound grips Studio. De band creëerde een grote impact en hun onafhankelijke label Muzik Records verdiende veel credits en erkenning. Uiteindelijk trokken ze een groot label aan, Tres Records, terwijl ze in Londen waren.

In 1996 besloten S. Blok, Fredides, Jon andenson zich eindelijk te settelen door de band A1 te vormen. Ze kozen voor de naam S. Blok omdat ze het een mooie naam vonden. Ze waren op zoek naar zo’n muzikant enMr. Fredides vond de perfecte persoon. Samen maakten ze de albums “Nowlive” en “The Colour of the Dream”, waarmee ze een grote hit scoorden met “Satellite”, een dromerig ruimte-achtig nummer. Ze waren in staat om acts uit te voeren op de merchandising business, die niet beperkt was met “The Colour of the Dream” en “Nowlive”. Jon sloeg zijn armen om het hele team. Iedereen sloeg de handen ineen en kraste waar er bloed te zien was. Ze creëerden een enorme impact en nadat ze konden bereiken wat ze wilden, konden ze nog meer bereiken. Ze waren in staat om te ontsnappen aan waar ze zin in hadden en voelden zich zichzelf binnen de korte duur van hun muziekcarrière. Spoedig zouden ze de opwinding ervaren van een rockband te zijn, en eindelijk op het podium te staan als een rockband.

Binnen ongeveer 4 jaar werd S. Blok een belangrijke kracht in de muziekindustrie, hun muziek was toegankelijk en hun nummers WERKTEN! Ze schreven meer dan ze in het verleden hadden gedaan en werden al snel een hit met hun album “Mosaic”. Kort daarna begonnen ze erkenning te krijgen en hun muziek was in staat om een breder publiek aan te trekken. Uiteindelijk waren ze in staat om hun meest succesvolle album “Relapse” uit te brengen. De kracht van muziek is wat zij in onze wereld teweegbrengt. Sommigen houden van muziek, terwijl anderen er onberoerd door blijven. Maar we kennen allemaal de kracht van muziek en hoe krachtig ze is. S. Blok had de kracht van muziek in zich, het gebeurde gewoon dat hij op het juiste moment op de juiste plaats was.

Lees meer

Coverband

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.