Hoe begin je een muziekinstrument te leren?

Band uit Zeeland

Bespeel je een instrument? Geen idee. Hier zijn een paar manieren waarop je kunt beginnen met het leren van een muziekinstrument, instrumentaal of vocaal. 1. Kijk naar andere mensen die spelen. Er is veel materiaal op YouTube dat gewoon geweldige instructie is voor het leren van een muziekinstrument. Zoek gewoon op de term “muziekvideo” en je zult veel van deze vinden. Kies gewoon iets waarvan je denkt dat je het zou willen leren. Mijn persoonlijke favoriet is “aughlin Vs clamJam.” Ik heb altijd van jazz en goede gitaarsolo’s gehouden, dus heb ik uiteindelijk alle bestanden in een map genaamd “unkyour” gestopt. Ik bedacht allerlei soorten nummers, en ik eindigde met 8 of 9 nummers die ik alleen zou spelen met jam tracks. Nu ik erover nadenk, veel mensen gebruiken jam tracks om gewoon te jammen met hun vrienden. De songs die ik uiteindelijk had waren niet erg cool, maar het waren de Beatles songs die het beste waren. Sommige van deze Beatles songs motiveren me behoorlijk goed om beter gitaar te spelen. Wat de duurdere kant betreft, kun je een leraar inhuren of een online cursus volgen, die je echt de grondbeginselen zal bijbrengen en je ook wat van de meer gesofisticeerde Beatles-muziek zal laten spelen.

2. Kijk wat boeken uit. Dit kan overdreven zijn, maar soms moet je gewoon wat boeken uitchecken waar je anders nooit in zou kijken. “Piano Notes” is een fantastisch boek dat elke muzikant in zijn of haar collectie zou moeten hebben. “Classical Guitar Method” is ook een heel goed boek voor een beginner om in te kijken. Ik zou dit boek ten zeerste aanbevelen. 3. Zet je “kamer” op – pak elke soort muziek die je wilt spelen. Je kunt elke muziek opzetten die je wilt wanneer je wilt oefenen. Je kunt sommige deuren dicht hebben en sommige deuren open. Een van de deuren wordt de “deur naar mogelijkheden” genoemd. Dit is een heerlijk gevoel, want je bent aan het leren spelen en het publiek hoort deze heel speciale muziek die je aan het maken bent. Probeer je niet te veel te laten afleiden door dingen die er niet echt toe doen en die je spel niet moeten beïnvloeden. Ga met de stroom mee en de muziek zal komen.

Een van de beste manieren om deze stroom te creëren is om geen plan te hebben. Heb intenties voor vandaag, voor morgen en voor overmorgen. Heb goed gestructureerde doelen voor vandaag, voor morgen en voor overmorgen. Een goed gestructureerde doelen geest is een geweldige geest om te hebben. 4. Oefenen – ja, oefenen, oefenen, en nog eens oefenen! Oefen omdat je jezelf uit elkaar wilt horen vallen. Dit is het moment om los te laten en je bij de massa aan te sluiten. 5. Speel – ja, speel, speel, speel. Je bent er om te entertainen en om met je band muziek te delen. Dit kan als een verrassing voor je komen, maar de beste optredens vinden plaats wanneer je het het minst verwacht. Laat je ego bij de deur. Ga met de stroom mee en zie waar het je brengt. Ja, er is ruimte voor fouten en experimenteren. Sommige muzikanten kunnen optredens neerzetten waar Jimi Hendrix trots op zou zijn. Helaas kan het een paar pogingen kosten voordat je dit kunt bereiken. Als je wilt dat je stem wordt als die grote performer, zul je er op uit moeten gaan en je muziek met anderen delen.

Lees meer

Coverband

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.