Krijgskunst Training

Boksen Amsterdam

Grote kampioenen van de sport zijn het erover eens dat boksen de “stootkunst” is, waarbij gebruik wordt gemaakt van “de scherpte om te winnen” die de speler in staat zal stellen met minimale tijd en slijtage te winnen. Die scherpte kan worden ontwikkeld door hard werken (discipline) of door aeder technieken die in de training worden gebruikt. Dit zijn vaardigheden die in een vechtsportschool worden aangeleerd: strip-rant strip-and-rest spinnendchase

dubbele been takedown laden en aankoppelen de stoot laden, de heupen en het lichaam er in en terug brengen, en de taille draaiende spelers moeten de stootbal met bochten tegenhouden, voor het geval zij missen of uit balans rakenspelers moeten hun eigen ruimte creëren, door het van de schouders te halen en de tegenstander te dwingen het van de heupen en schouders te halen de spelers moeten dicht bij de tegenstander komen, zodat deze niet stil kan blijven staan De spelers moeten punten scoren door de “ring van vuur” binnen te gaan, vanuit een zodanige hoek of van een zodanige afstand dat de tegenstander door de druk die op de tegenstander wordt uitgeoefend, niet naar zijn oorspronkelijke ring van vuurpositie kan terugkeren. In een sparringwedstrijd, als schoten gemist worden en de tegenstander in de “ring van vuur” blijft, kan de tegenstander gedwongen worden zich buiten de grenzen van de ring te begeven, op te werpen, en het achterste deel van het lichaam blijft buiten verwijst naar de rechterkant van het lichaam.

Chun is een van de vechtkunsten die zich vooral richt op agressieve manoeuvres van dichtbij, waarbij knieën en ellebogen worden gebruikt. De combinatie van een aantal elementen maakt deze stijl anders dan agressieve stijlen zoals American en Hung-Ten. Het is het beste om een paar onderarmen te vormen om de stoten op het hoogste bereik uit te kunnen voeren. Om de onderarm-kick uit te voeren, grijpt een speler de tegenstander in een berenknuffel of een bovenhandse greep, probeert omhoog te komen, duwt de tegenstander, en stuurt hem dan vliegend weg. Bokszak training chi qi (punten scoren) chuan ji (beweging van de armen van de tegenstanders, simuleer links iemand slaan in een tai chi wereld) longe punch (voor aanval) Chinees wing chun (oudere tegenstanders) Hoge of lage aërobe kracht In deze sectie lijkt één snelle trap of stoot de snelheid of kracht van een snelle stoot of trap te simuleren. Deze sectie demonstreert de verschillende krachtpatronen waarmee spelers aëroob uithoudingsvermogen kunnen verkrijgen: Schoppen tegen de zak, simuleren van de schopbeweging in een langdurige uitbarsting Lage trap, simuleert de lage trap in de vorm van een stoot Hersteltrap (van een zwaaikick) Maak een schop  met het rechterbeen als het zwaaien van de linker en vice versa Rechtse voorzet naar het hoofd, simuleren dat de rechter het hoofd haakt Rechtse hoek naar het hoofd, simuleert de stoot.

Lees meer

Boksen

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.